Enzym serapeptáza: je nezbytný nejen pro bource morušové
Ačkoli původní funkcí serapeptázy bylo pomoci housenkám bource morušového dostat se z jejich kukly, tento přírodní enzym se schopností...
Pokud naleznete v tomto seznamu něco, co máte velmi rádi, nelekněte se. Neznamená to, že už to nikdy nebudete moci sníst. To rozhodně není účelem této tabulky. Každý člověk je jiný, obvykle se doporučuje sníst 20-25% kyselinotvorných potravin a zbytek z tabulky zásadotvorných potravin.
Zde je seznam kyselinotvorných potravin, tedy těch, které působí v těle jako překyselující:
Bude stačit, pokud si zapamatujete, že nejvíce kyselinotvorné jsou cukr, maso, pasterizované mléčné výrobky a sýry, výrobky z bílé mouky, alkohol a káva. Potraviny, které vedou ke vzniku překyselení v těle, nemají nic společného s tím, jestli jídlo je nebo není chuťově kyselé.
Podívejte se i na tabulku zásadotvorných potravin.