Tento hroznový pamlsek si nemusíme odříct ani tehdy, když není zrovna sezóna tohoto vynikajícího, střapcového ovoce. Tehdy se vyplatí vybrat si mleté hroznové jadérka prémiové kvality, které obsahují v koncentrované formě nejdůležitější složky pro ochranu našeho zdraví. Jsou obzvláště bohaté na antioxidanty, čemu můžeme děkovat za to, že mleté hroznové jadérka nám mohou pomáhat při předcházení sezónním onemocněním (nachlazením) a při jejich léčení.
Přestože chuť pomletých jadérek se nevyrovná chuti syrového ovoce, i tak si z nich můžeme připravit výbornou sladkost. K tomu smícháme dohromady sušené ovoce, olejnatá semena a koření, pravda, nejsou to právě základní suroviny pro hubnutí, avšak jsou zdravé a plné energie. Jedno-dvě kulky s mletými hroznovými jadérky na snídani, nebo po obědě a celé hodiny nepocítíme hlad, navíc i naše fyzická a duševní výkonnost se prudce zvýší.
10 dkg olejnatých semen (oříšky, ořechy, dýňová jadérka, kešu oříšky, pistácie, slunečnicová semena),
20 dkg sušeného ovoce (rozinky, švestky, borůvky, jablko, hruška, meruňka),
1 čl mletých hroznových jadérek,
2 pl dýňového oleje,
1 pl medu,
2-3 dkg másla,
strouhaný kokos,
kakaový prášek.
Lidé s laktóznou intolerancí mohou použít bezlaktózne máslo nebo místo másla mohou také přidat více dýňového oleje.