Doprava:
Konečná částka:
(Dohromady výrobek/výrobků v košíku)
Pokračovat v nákupu Objednávka

Kromě si naši zákazníci objednali:

Zázračný prášek z hroznových jadérek: všestranná superpotravina

Zázračný prášek z hroznových jadérek: všestranná superpotravina

Příznivé účinky hroznových jadérek na naše zdraví se i mezi superpotraviny považují za vysoce účinné. Napomáhají prevenci a léčbě mnoha onemocnění, nejefektivnější způsob jak je užívat je ve formě prášku.

Když mluvíme o hrozně, okamžitě nás napadne jeho skvělá chuť a aroma. To, že je mimořádně zdravé, vědí mnozí z nás, málo je však těch, kteří vědí i to, že aktivní složky tohoto ovoce jsou koncentrovány v jeho jadérkách. Hroznová jadérka jsou tedy nejcennější částí rostliny, není však jedno, jakým způsobem se dostanou do našeho organizmu. K tomu, aby se jeho všechny účinné složky naplno využili, je nestačí jen rozžvýkat. Právě proto se doporučuje užívání prášku z hroznových jadérek, které lze mnohostranně využít. Z prášku se oproti rozžvýkání jadérka uvolňuje mnohem více účinných látek, které dokáže organismus ve větší míře využít. A to není vše: k tomu, abychom dokázali skutečně využít všechny účinky hroznových jadérek, bychom hrozny museli konzumovat v obrovském množství, zatímco ve formě prášku postačí denně už i několik lžiček.

Můžeme konzumovat nejen samotné ovoce

Jak jsme již naznačili, chuť rozžvýkaných syrových hroznových jadérek není vůbec lahodná a náš organismu z nich nedokáže vstřebat jeho cenné složky. Oproti tomu, chuť prášku z hroznových jadérek připomíná chuť ovoce a smíchaný s vodou nebo s jogurtem získává příjemnou příchuť. Použití mletého prášku z hroznových jadérek je mimořádně rozmanité, můžeme ho přidat do koktejlu, připravit si z něj smoothie, dokonce se využívá i jako přísada do koláčů.

Nezbytné složky

Hroznová jadérka obsahují velké množství vitamínů A, B, E a C, stopových prvků, minerálů, fosforu, jódu, vápníku, draslíku, hořčíku a železa. Nejdůležitější roli však hrají jeho polyfenoly, v první řadě oligomerní proantokyanídy (OPC) a resveratrol, které jsou mimořádně silnými antioxidanty. Zvláštní pozornost si zasluhuje i skutečnost, že hroznové jadérka jsou i bohatým přírodním zdrojem kyseliny alfa-linolenové a omega 3 mastných kyselin.

Mimořádný antioxidační účinek

Můžeme s určitostí říci, že hroznové jadérka představují pravou zásobárnu antioxidantů nejen pro jejich bohatý obsah, ale především rozmanitost jejich antioxidačních účinných látek. Mezi nejvýznamnější z nich patří oligomerní proantokyanídy (OPC), představující dvacetkrát silnější antioxidant než vitamin C, a resveratrol, který napomáhá zpomalování procesu stárnutí, zlepšuje funkci mozku a podporuje srdečně-cévní systém.
Tato různorodost se projevuje i při jeho zdraví prospěšných účincích, díky čemuž v porovnání s jinými potravinami s antioxidačním účinkem dokáží hroznové jadérka pomoci při prevenci a léčbě mnoha obtíží.
Neutralizují volné radikály produkované v těle, čímž výrazně snižují riziko vzniku rakoviny, zánětu a cévních onemocnění a zabraňují předčasnému stárnutí buněk. Výsledkem předčasného stárnutí buněk je zvrásnění pokožky, kterému můžeme předejít i pravidelnou konzumací hroznových jadérek. Antioxidanty zároveň zlepšují i ​​funkci imunitního systému a to je důvod, proč hroznové jadérka dokáží předcházet infekcím a napomáhat jejich léčbě.

Chrání srdce

Jeho antioxidační účinné látky, především resveratrol, snižují hladinu cholesterolu, posilují stěny cév, zabraňují zánětu a přispívají k prevenci onemocnění oběhového ústrojenství. No nejen proto hroznové jadérka chrání srdce. Obsahují totiž i významné množství omega-3 mastných kyselin a kyselinu alfa-linolenovou (tuto aminokyselinu organismus není schopen produkovat), které snižují riziko vzniku aterosklerózy, hypertenze, srdečního infarktu, srdeční porážky a onemocnění koronárních cév. Kyselina alfa-linolenová je také nezbytná pro správný vývoj buněk.
Vědci z Kalifornské univerzity zjistili, že po dobu 6 týdnů užívání kúry extraktu z hroznových jadérek došlo u pacientů s prehypertenziou (120-139 mmHg) ke snížení krevního tlaku. Pacienti zároveň zpozorovali i zlepšení hladiny inzulínu nalačno a citlivosti na inzulín.

Pomáhá při prevenci rakoviny

Vzpomínali jsme, že antioxidační složky hroznových jadérek pomáhají i v boji proti maligním nádorům. Mohou totiž nejen snížit riziko vzniku rakoviny, ale dokonce i zlepšit šance její léčby. Výzkumníci University v Coloradu testováním na zvířatech potvrdily, že hroznové jadérka výrazně redukují rozměr rakovinového nádoru tlustého střeva. V dalším výzkumu Univerzity Zhejiang v Číně bylo zjištěno, že resveratrol nacházející se v hroznových jadérkách přispívá k prevenci karcinomu žaludku.
Podle dalšího výzkumu University v Coloradu se extrakt hroznových jadérek ukázal účinný i v humánní medicíně, v případě rakoviny prostaty a to tím, že zabíjí rakovinotvorné buňky.

Pomáhá při hubnutí a cukrovce - diabetu

Konzumace hroznových jadérek se doporučuje i pro osoby trpící nadváhou a diabetiky, především pro svůj obsah OPC. Oligomerické proantokyanidy totiž urychlují metabolismus a spalování tuků, jakož i proces odbourávání glukózy.

Ještě více příznivých účinků

Na hroznové jadérka se můžeme spolehnout i tehdy, když se nám postupem času zhorší zrak, zda v případě zánětu zlaté žíly. Zlepšují fyzickou a psychickou kondici, zvyšují okysličení buněk, zmírňují příznaky Alzheimerovy choroby, přispívají k detoxikaci organismu a snižují míru poškození pokožky vlivem nadměrného slunění. Ti, kteří hroznové jadérka konzumují pravidelně (denně) jsou vzácnější nemocní a rychleji se vyléčí.

Upozornění! Konzumace hroznových jadérek se nedoporučuje pro osoby, které užívají léky proti srážlivosti krve.

Odborná literatura:
https://theconsciouslife.com/foods/grapeseed-oil-04517.htm
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12419835
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4205418
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26568249
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4217504
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20623546

125 Kč / kus

Do košíku

Vyhledat článek: