Prášek z hroznových jadérek - Co dokáže tato superpotravina?
Opět je tu podzim a s ním čas vinobraní, kdy sedláci a majitelé vinic hrdě kostí a pochvalují si výsledek své celoroční práce. Poznejte...
Určitě jste si už všimli, že existuje velké množství různých tabulek kyselých a zásaditých potravin, které si často odporují. Rozdíly jsou způsobeny zejména tím, že některé tabulky jsou sestaveny na základě kyselosti/zásaditosti potravin předtím, než je sníme, a jiné podle toho, jaký vliv mají na organismus po konzumaci. Při odkyselení je důležité rozeznat, jaký efekt má potravina na naše tělo po jejím snědení.
Zde je seznam zásadotvorných potravin, tedy těch, které v těle působí jako alkalizující:
Potraviny, které obsahují velké množství vápníku, hořčíku, draslíku, sodíku a železa tvoří minerální soli, které neutralizují kyseliny. Klíčky, zelenina a zelené trávy jsou nejvíce zásadotvorné.
Podívejte se i na tabulku kyselinotvorných potravin.