Doprava:
Konečná částka:
(Dohromady výrobek/výrobků v košíku)
Pokračovat v nákupu Objednávka

Kromě si naši zákazníci objednali:

Kyselé potraviny

Kyselé potraviny

Pokud naleznete v tomto seznamu něco, co máte velmi rádi, nelekněte se. Neznamená to, že už to nikdy nebudete moci sníst. To rozhodně není účelem této tabulky. Každý člověk je jiný, obvykle se doporučuje sníst 20-25% kyselinotvorných potravin a zbytek z tabulky zásadotvorných potravin.

Zde je seznam kyselinotvorných potravin, tedy těch, které působí v těle jako překyselující:

Neutrální až mírně kyselinotvorné

  • fazole
  • sója, seitan
  • pšeno
  • oves, ovesné vločky
  • kuskus
  • rýže natural
  • švestky
  • třešně
  • čerstvé datle
  • nektarinky
  • sladkovodní ryby
  • rýžové a sójové mléko
  • lískové, pekanové a para ořechy
  • slunečnicový olej, olej z hroznových jadérek

Středně kyselinotvorné

  • žitný chléb
  • celozrnný chléb
  • celozrnné těstoviny
  • čerstvá ovocná šťáva
  • jablko
  • meruňky
  • broskve
  • banán
  • hrozny
  • mango
  • pomeranč
  • jahody
  • mořské ryby
  • kozí sýr
  • máslo
  • kečup, majonéza

Silně kyselinotvorné

  • cukr, umělá sladidla, sirupy
  • alkohol
  • káva a černý čaj
  • slazené ovocné šťávy, džusy
  • ocet
  • kvasnice
  • sušené ovoce
  • džemy
  • vajíčka
  • hovězí, vepřové a kuřecí maso
  • pasterizované mléčné produkty
  • bílé pečivo
  • houby
  • hořčice
  • sójová omáčka

Bude stačit, pokud si zapamatujete, že nejvíce kyselinotvorné jsou cukr, maso, pasterizované mléčné výrobky a sýry, výrobky z bílé mouky, alkohol a káva. Potraviny, které vedou ke vzniku překyselení v těle, nemají nic společného s tím, jestli jídlo je nebo není chuťově kyselé.

Podívejte se i na tabulku zásadotvorných potravin.

125 Kč / kus

Do košíku

Vyhledat článek: