Bezlaktózové mléko: je zdravější, pokud si vybereme takové, které je rostlinného původu
O bezlaktózovém mléku si lidé většinou myslí, že opravdu neobsahuje laktózu, přestože z něj mléčný cukr není odstraněn, pouze ho...
Pokud naleznete v tomto seznamu něco, co máte velmi rádi, nelekněte se. Neznamená to, že už to nikdy nebudete moci sníst. To rozhodně není účelem této tabulky. Každý člověk je jiný, obvykle se doporučuje sníst 20-25% kyselinotvorných potravin a zbytek z tabulky zásadotvorných potravin.
Zde je seznam kyselinotvorných potravin, tedy těch, které působí v těle jako překyselující:
Bude stačit, pokud si zapamatujete, že nejvíce kyselinotvorné jsou cukr, maso, pasterizované mléčné výrobky a sýry, výrobky z bílé mouky, alkohol a káva. Potraviny, které vedou ke vzniku překyselení v těle, nemají nic společného s tím, jestli jídlo je nebo není chuťově kyselé.
Podívejte se i na tabulku zásadotvorných potravin.