
Quinova prášek, organický, 100%
320 Kč
Mnozí nejedí müsli kvůli tomu, že jsou alergičtí na lepek. Pro ně se obzvláště doporučuje quinoa, která má všechny dobré vlastnosti hub, je to skutečná bílkovinná bomba, nacházejí se v ní všechny životně důležité esenciální aminokyseliny a je bohatá i na antioxidanty. Qiunoa je nepravá obilnina, ve skutečnosti je to druh špenátu, neobsahuje lepek, a tak i celiatici ji mohou v pohodě konzumovat. Nakolik je lehce stravitelná, je to výborný alkalizující prostředek, hladinu krevního cukru zvyšuje jen nepatrně, a přináší pocit plnosti, je to vynikající volba i pro cukrovkáře. Připravme si z ní müsli k snídani a můžeme si být jisti, že po celé hodiny nebudeme hladoví. Další výhodou quinoy je, že ji můžeme směle míchat téměř s jakýmkoliv ovocem nebo zeleninou, takže si ji můžeme libovolně přichutit. Musíme však mít na mysli, že ačkoli quinoa napomáhá při hubnutí, přídavné látky tuto její vlastnost znehodnocují.
4 pl prášku quinoa,
0,3 dl mléka (rýžového mléka, sojového mléka, kravského mléka),
1 čl skořice,
1 čl vanilky,
1 pl stévie (případně medu),
1 pl mletých zrn acai,
¼ poháru oříšků,
¼ poháru ořechů,
několik kousků sušených švestek a datlí.
Müsli z quinoy získá ještě lepší chuť a konzistenci, pokud ho připravíme večer, na celou noc vložíme do lednice a konzumujeme až druhý den.