Nízký obsah uhlohydrátů, silný protizánětlivý a antioxidační účinek, velké množství vápníku, vitaminu C, kyseliny listové, betakaroténu, vlákniny, luteinu a esenciálních aminokyselin. 100 gramů pokryje 200% potřeby vitaminů našeho organismu. Toto jsou nejdůležitější vlastnosti kadeřavé kapusty (kadeřávku), která pochází z Malé Asie a kterými disponuje i prášek z kapusty kadeřavé (kadeřávku).
Kapusta kadeřavá (kadeřávek) je skutečná superpotravina, díky svému složení a příznivým účinkům ji nazývají i králem zelené a žluté listové zeleniny. Obsahuje všechny esenciální aminokyseliny a omega-3 a omega-4 mastné kyseliny ve snadno dostupné formě, které chrání zdraví. Prášek z kadeřavé kapusty (kadeřávku) obsahuje více karotenoidů než mrkev. Jeho konzumace přispívá u uchování celistvosti buněk, může redukovat riziko rakoviny, pomáhá udržovat zdraví pokožky a vlasů, chrání DNA a zlepšuje zrak. Účinně podporuje trávení a přirozené spalování tuků, čímž může být spojencem při dosažení plochého břicha. Urychluje vstřebávání vápníku a jeho vlákniny pomáhají při regeneraci střevní flóry.
Kapusta kadeřavá (kadeřávek) je skvělým detoxikantem a kromě toho, že odstraňuje zdraví škodlivé látky, může být balzámem na trávicí problémy, na únavu nebo chronickou bolest hlavy.
Užívání doplňků výživy nenahrazuje pestrou zdravou stravu a pravidelný pohyb. Výsledky mohou být u jednotlivců rozdílné a nejsou zaručeny.
Prášek z kapusty kadeřavé (kadeřávku) už v malém množství pokryje denní dávku vitaminů K a A, která je potřebná pro organismus, je vynikajícím zdrojem vitaminu E a obsahuje osm krát více kyseliny listové a čtyřikrát více vitaminu C než zelí. To znamená, že jejím prostřednictvím můžeme doplnit většinu nejdůležitějších vitaminů. Pokud pravidelně užíváme prášek z kapusty kadeřavé (kadeřávku), dostaneme se k většímu množství železa, než kdybychom každý den konzumovali hovězí maso. Obsahuje lutein, ochránce našeho zraku, obsah vápníku je šedesátkrát vyšší než v čerstvém špenátu a výrazně převyšuje i množství, které se nachází v mléku. Obsahuje všechny esenciální aminokyseliny - ty organismus není schopen produkovat, proto je třeba je nahradit zevně - kromě toho obsahuje kardioprotektivní omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, betakarotén, draslík, mangan, měď a železo. Prášek z kapusty kadeřavé (kadeřávku) snižuje riziko vzniku rakoviny- může být účinný zejména v případě rakoviny prsu, vaječníků a prostaty - rizika zánětů, astmatu, srdečně cévních onemocnění, stejně tak zpomaluje stárnutí pokožky a buněk. Zlepšuje přirozenou očistu tlustého střeva, přispívá detoxikaci těla, chrání cévy, přispívá k udržení a obnově rovnováhy střevní flóry a může být užitečný i při léčbě cukrovky. Kapusta kadeřavá (kadeřávek) podporuje fungování nervového systému a mozku a zlepšuje paměť.
Superpotravina, prášek z kapusty kadeřavé (kadeřávku) vděčí za svoje zdraví prospěšné vlastnosti významnému množství účinných látek a svým jedinečným složkám. Jeho antioxidační složky, zejména vitamin C, polyfenoly a betakarotén vážou volné radikály, které způsobují vznik zhoubných nádorů, srdečně cévních onemocnění, zánětů a předčasné stárnutí pokožky. Dalším účinkem jeho antioxidantů je, že konzumací prášku z kapusty kadeřavé (kadeřávku) můžeme uchovat zdraví našich vlasů a může se zlepšit i naše paměť.
Její protirakovinné účinky posiluje i to, že vyplaví karcinogenní látky z organismu. Má významné protizánětlivé účinky, kterými prášek z kadeřavé kapusty (kadeřávku) posiluje močovody a zmírňuje příznaky zánětu kloubů a astma.
Obsahuje esenciální aminokyseliny, které pomáhají fungování buněk, vývinu svalů, činnosti imunitního systému a které přispívají ke zdraví oběhového systému, kostí a pokožky. Prostřednictvím optimálního množství omega-3 a omega-6 mastných kyselin, může prášek z kadeřavé kapusty (kadeřávku) pomoci v případě vředů, zánětu kloubů, osteoporózy, vysokého krevního tlaku, aknózní pleti, psoriázy, kornatění cév a jiných poruch krevního oběhu. Jeho karotenoidy, kterých obsahuje více než mrkev, lutein a zeaxanthin, přispívají ke zlepšení zraku. Díky velkému množství vápníku, vitaminu A a vitaminu K, posiluje prášek z kadeřavé kapusty (kadeřávku) zuby a kosti, zatímco síra podporuje trávení. Obsah hořčíku zvyšuje účinnost vstřebávání vápníku. Díky množství vláknin je kapusta kadeřavá (kadeřávek) účinným detoxikantem, očišťuje střeva a snižuje hladinu cholesterolu, chrání cévy, pomáhá při hubnutí a redukuje tuky v oblasti břicha a pomáhá také obnovit rovnováhu střevní flóry. Tato vlastnost přispívá schopnosti posílení imunity, případně k zlepšení trávení a látkové výměny a zmírňuje také chronickou bolest hlavy a zmírňuje pocit únavy.
Konzumace prášku z kapusty kadeřavé (kadeřávku) přispívá k udržení celkového dobrého fyzického a mentálního stavu a k prevenci vzniku onemocnění. Celkově posiluje imunitu, zkrášluje pleť, posiluje kosti, zlepšuje zrak a přispívá k úspěchu diet.
Prášek z kapusty kadeřavé (kadeřávku) se doporučuje v těchto případech:
Slabost imunitního systému
Chronické trávicí poruchy
Pocit únavy
Kožní problémy (akné, psoriáza, záněty)
Záněty kloubů
Dieta
Poruchy cévního systému (arterioskleróza)
Prevence vzniku rakoviny
Poškozená střevní flóra
Problémy s pamětí
Vysoký krevní tlak
Problémy se zrakem
Trávicí poruchy
Smíchejte 3 čajové lžičky prášku v 300ml (3dl) tekutiny. Touto tekutinou může být koktejl, rostlinné mléko, ovocná nebo zeleninová šťáva, nebo je můžete přimíchat také k rannímu müsli nebo dezertu. Superpotraviny řasy mají charakteristickou chuť, doporučujeme je zejména do zeleninových koktejlů a polévek. Neváhejte, a bez obav vyzkoušejte i vlastní recepty nebo je klidně kombinujte s jinými superpotravinami!
Viděli jste už náš recept?
Tipy a recepty na použití ve formě chutných nápojů a dezertů, abyste znásobili příjem minerálních látek a vitaminů!