Konečná částka:
Dohromady výrobek/výrobků v košíku
Pokračovat v nákupu Objednávka

Kromě si naši zákazníci objednali:

Alkalizace doma: jednodušší, než si myslíte.

Alkalizace doma: jednodušší, než si myslíte.

Pokud se necítíme dobře, naše trávení je špatné, naše kůže je plná akné, bolí nás klouby, je předpoklad, že se naše tělo okyselilo. V tomto případě může pomoci k velkému zlepšení našeho stavu okamžitá alkalizace, ke které používejme výhradně přírodní složky.

Jednou z podmínek zdravého fungování našeho organismu je rovnováha kyselinové báze. Pokud tomu tak není, může to mít mnoho nepříjemných následků a dokonce mohou vzniknout i nemoci.

Proč se okyselujeme?

Podle mnohých je stále obecněji okyselování civilizační "chorobou", která je přímým důsledkem moderního životního stylu. Je založen na nedostatečném pohybu a na nedostatečné výživě, konzumaci polotovarů a hotových jídel s velkým množstvím přísad, jako jsou alkohol, cukrové (oslazené) sladkosti, sycené nápoje a stres, také bohatě přispívají i k rozpadu acidobazické rovnováhy.

I zdravé potraviny mohou okyselovat

I když z výše uvedeného si možná myslíme, že okyselovat mohou pouze nezdravé potraviny, bohužel není to pravda. Ve skutečnosti mnoho zelenin, ovoce a koření, které jsou vlastně bohaté na užitečné složky, mají takový účinek. Nejběžnější spotřebované okyselující přírodní potraviny, bez potřeby úplnosti jsou:

  • luštěniny (suchá fazole, čočka, cizrna), maso, hnědá rýže, vejce, tvaroh, bílá mouka, žito, ovesné vločky, sýry, káva, čaj (kromě zeleného čaje), kakao, borůvky, švestky, jahody, sušené ovoce, džem, ořech, slunečnicový olej, margarín, mořské ryby, med, houby, kvasnice.

Naše strava by měla být navržena tak, aby podíl alkalizujících potravin (nápojů) byl přibližně 80 procent, ale ve skutečnosti je to právě naopak.

  • Silně alkalické: spirulina řasa, chlorella řasa, ječná tráva, brokolice, okurky, petržel, většina klíčků a výhonků, špenát, květák, paprika, meloun, citron.

  • Mírně alkalické: citrusové plody (limetka, grapefruit), Cayenne-koření, jablko, meloun, zralé banány, řepa, datle, lesní plody, avokádo, hruška (sladká), meruňka, hrozny (sladké), červená řepa, zelí, celer, avokádo, cibule, salát, zázvor, hlávkový salát, rajče, bazalka, tymián, majoránka, skořice.

Příznaky okyselení

Okyselení je dlouhotrvající proces, takže ani jeho příznaky se nevyvinou ihned, navíc jsou také dost běžné.

Tehdy jsou potíže výraznější, když ideální pH-hodnota organismu je mnohem nižší než rovnovážná úroveň mezi 7,0-7,4 (např. PH krve je 7,35-7,45 ale žaludek je mnohem kyselejší).

Jestliže zaznamenáte následující příznaky, je pravděpodobné, že okyselení už vzniklo:

  • únava,
  • poruchy spánku, časté pálení v žaludku,
  • opakovaný ekzém a akné,
  • časté záněty,
  • bolest hlavy,
  • trávicí problémy,
  • opakující se plísňové infekce,
  • polámané, nelesklé vlasy a nehty.

Bohužel výše uvedený seznam ani zdaleka není úplný, protože v důsledku okyselení a z důvodu, že fungování vnitřních orgánů není optimální může způsobit další problémy. Navíc změna acidobazické rovnováhy může zvýšit riziko některých onemocnění. Bolest kloubů, ekzém, cukrovka, reflux, intenzivní zubní kaz, zvýšená osteoporóza a nemoci způsobené slabostí imunitního systému mohou přímo souviset s okyselením.

Bezpečné řešení pro alkalizujíci kúru

Jelikož ani k okyselení nedochází rychle, nečekejte na okamžité výsledky od alkalizační kúry. Zvláště ne tehdy, když se to snažíme dosáhnout bezpodmínečnou nutnou změnou stravy. Při správné konzumaci alkalizujících potravin (nemůže to být dostatečně zdůrazněno, aby 80 procent našich potravin bylo alkalických), se časem obnoví acidobazická rovnováha. Problémy můžeme mít tehdy, když už existuje stupeň okyselení, který způsobuje vážnější potíže. V tomto případě se doporučuje použít kvalitní alkalické potravinové doplňky. Na jedné straně jsou mimořádně účinné (působí mnohem rychleji než jednoduchá změna stravy) a na druhé straně neexistuje riziko, že by alkalizace nebyla úspěšná, protože nemáme rádi jídla sloužící k tomuto účelu.
Dobrá volba je Green Symbol®, který obsahuje správné proporce a množství rostlinných složek s alkalickým a kyselým účinkem. Organický (bio) produkt, který zaručuje vysokou kvalitu a nekontamináciu surovin.

Díky složení tobolek proti žaludeční šťávě se alkalizující složky dostanou do střevního systému neporušené, a bez překážky vstupují do krevního oběhu. Vyplatí se, vedle užívání Green Symbol®, absolvovat i kúru na očistu střev, čímž můžeme zvýšit absorpci účinných látek podporujících zdraví.

Odkazy:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/?term=alkaline+diet&cmd=correctspelling
http://www.webmd.com/diet/a-z/alkaline-diets
https://www.healthline.com/nutrition/the-alkaline-diet-myth#section7
http://www.acidalkalinediet.net/alkaline-foods.php
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28117137

1 100 Kč / kus
Balení: 250 g
30 dávka dostačující na %s den/dny
5 obsahuje %s složku/složek
kontrolovaná, organická složka
60 denní záruka vrácení peněz

Do košíku


složky nejsou geneticky modifikovány

Vyhledat článek: