Doprava:
Konečná částka:
(Dohromady výrobek/výrobků v košíku)
Pokračovat v nákupu Objednávka

Kromě si naši zákazníci objednali:

Prášek z hroznových jadérek - Co dokáže tato superpotravina?

Prášek z hroznových jadérek - Co dokáže tato superpotravina?

Opět je tu podzim a s ním čas vinobraní, kdy sedláci a majitelé vinic hrdě kostí a pochvalují si výsledek své celoroční práce. Poznejte i Vy zdraví ukryté v hroznových střapcích, význam pojmu antioxidant, který hraje klíčovou roli při prevenci vzniku některých chronických onemocnění!

Co jsou antioxidanty?

Častokrát jsme náchylní některé tajemně znějící účinné látce připisovat mnoho příznivých účinků a následně od jejího užívání očekávat řešení všech našich zdravotních problémů. Toto nereálné očekávání platí obzvláště v případě tolik zkoumaného složení účinných látek i když přesto někdy s protichůdnými výsledky, které se vyskytují ve většině našich potravin rostlinného původu. Ano, řeč je o různých antioxidantech, o kterých se často mluví ve souvislosti s jejich podobnými účinky.
Antioxidanty jsou látky, které jsou schopny v organismu kompenzovat škodlivé účinky probíhajících oxidačních procesů.

Prášek z hroznových jadérek

Prášek z hroznových jadérek disponuje všemi blahodárnými účinnými složkami hroznů v koncentrované, pro organismus snadno využitelné formě. Z flavonoidů obsahuje velké množství antokyaninů, které své výživové vlastnosti neztrácejí ani pečením.

Určitě jste o hroznových jadérkách slyšeli mnoho chval a možná už i sami zpozorovali mnoho jejich pozitivních účinků. Nyní se můžete dozvědět o dalších blahodárných vlastnostech prášku z hroznových jadérek, důležitých při zachování zdraví a prevence vzniku mnoha onemocnění! Můžete tak mnoho udělat pro své zdraví a ochranu cévního systému!

Hroznové jadérka a jiné látky nacházející se v přírodě mohou mít stejný účinek na zpracování potravin, jak různé chemické látky - tvrdí američtí vědci.

Tato teorie byla předmětem společného testování Americké asociace pro bezpečnost potravin a zemědělské fakulty Univerzity v Arkansasu, v případě potravin z drůbeže.

"Společnosti na zpracování potravin obvykle používají chemikálie nebo formu tepelného ošetření, aby zamezili šíření patogenů a kažení potravin," vysvětluje vedoucí výzkumného týmu Navam Hettiarachchy. Existuje však stále více důkazů na to, že zelený čaj a hroznové jadérka brzdí proces kažení potravin "- dodává Hettiarachchy.

Má vynikající protizánětlivé účinky, zpomaluje proces stárnutí buněk

Jeho nejdůležitější vlastností je, že obsahuje mimořádně velké množství antioxidačních účinných látek, především kyselinu fenolovou a vitamín E, díky čemuž konzumace prášku z hroznových jadérek přispívá ke snižování zánětů a neutralizaci volných radikálů, způsobujících předčasné stárnutí pokožky.

Prevence nádorových onemocnění

Mimořádně dobře se může používat při prevenci rakoviny prsu, prostaty, tlustého střeva a kůže, jakož i při léčbě nádorových onemocnění.

Méně škodlivého cholesterolu a regulace krevního tlaku

Snižuje množství škodlivého LDL cholesterolu v krvi a reguluje krevní tlak, čímž přispívá k prevenci a léčbě cévních onemocnění. Tuto skutečnost potvrzuje i výzkum vědců UC Davis, z něhož vyplývá, že účinné látky hroznových jadérek dokáží zmírnit vysoký systolický a diastolický krevní tlak. Prášek z hroznových jadérek může být účinný i při léčbě Alzheimerovy choroby a mozkové příhody.

Práškem z hroznových jadérek ochráníte zdraví pokožky Vašich vlasů a zdokonalíte svůj zrak!

Prášek z hroznových jadérek může pomoci i při léčbě Alzheimerovy choroby, chrání zdraví pokožky a vlasů, pomáhá předcházet vypadávání vlasů. Jeho konzumací bude pokožka pružnější, odolnější a hladší. Jeho flavonoidy očistí krev od nahromaděných toxinů a zlepšují zrak. Prášek z hroznových jadérek zvyšuje účinnost diet a hraje důležitou roli i při prevenci diabetu typu 2.

Dobrá rada:
V rámci vyvážené stravy je třeba zahrnout do jídelníčku celkem 400-600 gramů ovoce a zeleniny denně. Pro dosažení nejlepších příznivých účinků se doporučuje konzumovat co nejvíce druhů nejrozmanitějších barev (v rámci jednoho jídla nebo i během jednoho dne), podle možnosti sezónní, čerstvé a syrové nebo upravené šetrnou kuchyňskou technologií (nejlépe se slupkou nebo lisované).

Odkazy
http://elitmed.hu/ilam/hirvilag/termeszetes_anyagokkal_tartositott_elelmiszerek_6460
http://mdosz.hu/hun/wp-content/uploads/2017/01/UD_2016_1_final.pdf
http://mdosz.hu/hun/wp-content/uploads/2016/03/diet_kisokos_5.pdf
http://mdosz.hu/hun/wp-content/uploads/2016/08/Taplalkozasi_Akademia_2016_08_Antioxidansok_160829.pdf
Food Insight: Functional Foods Fact Sheet: Antioxidants.

125 Kč / kus

Do košíku

Vyhledat článek: